Luštěniny a obiloviny
Luštěniny a obiloviny jako nedílná součást jídelníčku většiny českých kuchyní získávají stále větší oblibu jako velmi chutná příloha díky bohatému obsahu zdraví prospěšných látek splňující trend zdravé výživy.
Nejprodávanější

Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 – 30 minut. Skvěle se hodí do salátů, k rybě, výborně chutná s kořenovou zeleninou. Její jemnou chuť lze doplnit olejem z vlašských ořechů, případně sezamovým či balsamico octem s kapkou hořčice. Perfektně se hodí také do pomazánek.ů.

Fazole pinto je středně velká strakatá výborné, lehce pikantní chuti. Tento druh fazole je díky své moučné konzistenci vhodný pro široké použití. Fazole jsou vynikající v kombinaci s obilovinami, podávaná s rýží a kukuřičnými plackami. Skvěle se hodí do polévek a jako příloha.